Banana Bread: “Çocukluğum gibi kokuyor”

Yorum gorumcemcigime ait. kabugu kahverengine donmus, artik ev halkinin yuzune bakmadigi muzlardan sahane bir kek yapilabiliyormus. işte o keki ilk kokladiginda dedi bunu…

epeydir bir banana bred lafi duyardim. “muzlu ekmek” fikri de bana tuhaf gelirdi. gerci ben ilk defa AFS ile gelen arkadasim Roseanna’dan cheese cake’i duydugumda kahkah gülmüs insanim.  “zavalli amerikalilar, keke peynir mi konur?” fikrindeydim. eh, o zamanlar ortaokuldaydim, dunya bu kadar kucuk degildi, simdi oldugumdan biraz daha cahildim iste. bizim oralarda bosuna demiyorlar: gormemis gormus, gulmeden olmus.

yakin zamanda edindigim sahane alet KitchenAid’le “naapsam” kivranmalarim sirasinda aklima geldi, nette aradim taradim… kafama yatan tarif, en sahane tarif cikti sansimiza. Burcu hanim, hanim hanimcik, evininhanimi olarak yazmis Banana Bread tarifini..

bir turlu kendisine ulasamadim ve iznini alamadim ama linkini vermekle yetinemiyorum tarifi de yorumluyorum..

MALZEMELER:

4 yumurta (oda sıcaklığında)

2 subardağı tozşeker

yarım subardağı sıvıyağ

3 adet ezilmiş kararmış muz

yarım subardağı yoğurt

1 vanilya

2 tatlı kaşıgı tarçın

2 yemek kaşıgı hindistan cevizi

2 paket kabartma tozu

1 çimdik tuz

yarım subardağı iri dövülmüş ceviz

4 subardağı un

YAPILIŞI:

Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.Fırını 180derecde ısıtın.Malzemelerinizden önce yumurta ve şekeri çırpın.Üzerine kabartma tozu veun dışındaki malzemeleri ekleyin.En son un ve kabartma tozunu da ilave ederek bir kek hamuru oluşturun.Koyu kıvamlı bir hamur olacak.Kalıbınıza döktüğünüz karışımı 180derecede 1 saate yakın pişirin ve 1 saat dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.Sosla ya da pudra şekeri ekleyerek sevis edin…

kocaman bir kek hamuru oluyor, iki ayri kek kalibina paylastirdim misafirlige goturdum birini. insanlar bayildi. gercekten cok nefis bir kek.. yorumlarim soyle:

* once firini isitiyorum. cirpma kismi on dakikada bitiyor, hemen sicak firina atiyorum kek kalibini.

* muzlari soyup catalla ezdikten sonra, tarcini, vanilyayi, hindistan cevizini ve ufalanmis cevizi de ona katiyorum.

* un, kabartma tozu ve tuzu bir baska kaba eleyip hazir ediyorum.

* yumurtalari bir 5 dakika kadar cirpip, sekerini ekliyorum. (unu da ayni bardakla olcup) daha sonra once yagi sonra yogurdu da ayni bardakla olcerek cirpma kabina aliyorum.

* sonra once muzlu karisim en son unlu karisim kaba aliniyor. bes dakika sonra hersey hazir.

*** muffin kalibina kapsul koyup, iki kasik da karisimdan dokerek cok guzel muffinler de elde edebilirsiniz.

 

işte resimler: goruldugu gibi bir hamurdan iki kalip kek cikiyor. miss mis



1 Yorum

Filed under iştahlı işler

One response to “Banana Bread: “Çocukluğum gibi kokuyor”

  1. Evininhanimi

    Sırf haberdar etmek için bebekkokusu forumlarına kadar gelme inceliğiniz çok hoşuma gitti.Nezaketiniz için çok ama çok teşekkür ederim.Siz de çok güzel yapmışsınız banana breadİ Kokusu taa buralara kadar geldi.Ellerinize sağlık.Sevgiler gönderiyorum.

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s