Kültür mantarı nasıl ayıklanır?

Marketten alinan paket mantar nasıl ayıklanır?

image

Bu bir mantar

image

Bu mantarın sapı. Hafifçe çekerek çıkartın.Bu yenmez.

image

Bu da mantarı soyma şekli. Dış zarını iç kenardan tutup nazikçe çekerek soyun. Mantar at gübresinde ya da suni gübrede büyütülür.

Yıkamanız yetmez adam gibi soymanız gerekir.

Mantarın son hali:

 image

Yıkayıp içlerini tuz-biberleyin, rende kaşar doldurup fırın kabına dizin. kaşar eriyene kadar fırında pişirin. suyuna ekmek banılır.

veya münasip şekilde kesin, doğrayın, elinizle parçalasanız da olur, et soteye çok yakışır. (deli gibi su salar, az suda ya da susuz pişirin)

About these ads

13 Yorum

Filed under alışveriş işleri, iştahlı işler, severim paylasirim

13 responses to “Kültür mantarı nasıl ayıklanır?

  1. Aylin

    Ellerinize sağlık İpek Hanım, ben de bu tarifi çok severim, hatta kaşar peyniri yağlı olmasına rağmen, o mis gibi kokusu için her mantar şapkasının içine minnacık tereyağı da ekliyorum bazen

    Beğen

    • ooo çok güzel olur o şekil. ben de deneyeyim..
      :)
      sevgiler

      Beğen

      • Aylin

        Mantarları soymak iyi, güzel ve gerekli de acaba bunun pratik bir yolu var mıdır İpek Hanım? Es kaza bir de fazla alındıysa, temizleyip soyarken fenalık geçirebilir insan :)

        Beğen

        • valla iş başa düşünce iki paketi onbeş dakikada ayıkladım. uzun sürdü,çünkü tırnaklarımı uzattım bu hafta, o da çok engel oluyor bana..
          ama evet, fenalık geçirtici bir işlem. uğraş didin… bir de hop diye yenip bitiyor :((
          argo olmayan bir benzetme bulmaya çalışıyorum şu an…
          eee
          şey gibi.. Aldığın abdest ürküttüğün kurbağaya değmiyor..

          Beğen

  2. secce

    sirkeye koysak yetmez mi.soyuldugunu ilk senden duydum.ayrıca sapinı da yerim ben ne var onda?

    Beğen

  3. Geri bildirim: Kiş (quiche) gibi birşey. « A Blog Daire 6

  4. besa

    ben de soymuyordum, bir dahakine soyayım. bu arada ben de sapını yerim

    Beğen

  5. ipek benim arkadaş şöyle yapardı. harika oluyor. sapını ince doğra soğanla kavur. sonra fırın tepsisine koy şapkaları kaşar doldur. enfes enfes

    Beğen

  6. Ben de böyle soyardım. Sonra HomeTV’de, mantarı hiç soymadıklarını, hatta yıkamak yerine havluyla şöyle bir ovalanmasının yeterli olduğunu söyledi bir aşçı. Büyük bir restoranda mutfak şefi olan kuzenime sordum, onlar da soymuyorlarmış. Besin değerini kaybedermiş soyulunca. Gerçi pek içime sinmiyor ama herkes öyle söyleyince şüpheye düştüm ben de….

    Beğen

    • Biliyorum,restoranda, konservede, pizzada soymadan kullanilabiliyor.
      Mamafih, besin degerinin patlicanin /domatesin kabugundan farksiz oldugunu dusunuyorum. Bunu bir gıda mühendisi veya beslenme uzmanına sormak lazım.
      Ben domatesi de soyarım.

      Beğen

  7. valla ben eskiden soyardım benim adam soydurmuyor, bende ovalaya ovalaya yıkıyorum bembeyaz olana kadar:) zaten çıkacağı kadarı çıkıyor. ayrıca sote yapacaksam sapının da kullanıyorum ben:))

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s